Stefan Nyberg inofficiell klubbmästare KM30

Stefan Nyberg har följande att berätta om KM30:
Redan förra året utspelade sig klubbmästerskapet KM30. Det var ett mycket diskret och oannonserat event och resultatet blev aldrig offentligt. I år ägde det rum dag, 28/9, lika oannonserat som förra året och med samma deltagare, nämligen Patrik L, Anders B och Stefan N. Eftersom varumärket stärkts en obetydlig aning publiceras i år resultatet också som ett steg mot El Classico-status. Det handlar alltså om Lidingöloppet 30km för Kungstornare.
Till skillnad från schack är det fullt möjligt att deltagarna inte ens ser varandra under tävlingen (jag såg då ingen av de andra). Vem som vann, kom tvåa osv. får man i så fall kolla på internet efteråt. Jag gjorde det och vad jag upptäckte kan ju ha inspirerat mig till denna notis.
Resultatet då:
1:a Stefan N   3:05
2:a Anders B. 3:28
3:a Patrik L    3:59

Ett hedersomnämnande till Tomas K som deltog och fullföljde wannabe-tävlingen 15km på samma tillställning. Då det var så blygsamt deltagare antal kan vi inte upphöja denna tävling till ett klubbmästerskap ännu.

Grattis till Stefan!

4 tankar på “Stefan Nyberg inofficiell klubbmästare KM30”

 1. Grattis till alla tre!

  För mig som är både seniorspelare i schack och seniorlöpare (numera kan jag inte springa ett steg) som motionär, undrar jag om man kan lämna sin bästa tid på Lidingöloppet 30 km?

  Har för mig att jag 1989, som 45 -åring, rusade runt – nåja, mördarbacken knäckte mig – på 2 tim 33 min.
  (En drömgräns är förstås att klara loppet på 30 * 5 = 150 min, d v s 2 timmar 30 minuter)

 2. Jag sprang 2017, På 2:27.
  Eftersom jag inte var med i någon löparklubb så anmälde jag mig som Kungstornare. Vilket ju står i resultatlistan också 😁
  Hoppas jag inte är skadad till 2020

 3. Jag sprang för ett halvt liv sen, 1993 tror jag, KM30 på 2.21,??. Får se om jag känner att jag orkar 30 km nästa år. Nu tog 15 km 1.28,16 så troligare att jag siktar på medaljtiden i 50+klassen på 1.14, men man vet aldrig.

 4. Efter att ha konsulterat internet så konstaterar jag att jag sprang KM30 på 2.26,01 för en för min del halv livstid sedan, 1993. I år tog 15 km 1.28,16, så farten är en annan nu. Kanske känner jag mig tränad och taggad för 30 km och deltagande i klubbmästerskapet nästa år😃🏃🏻‍♂️

Lämna en kommentar